top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBianca Debaets

Bewegen is gezond! Anderlecht en Sint-Jans-Molenbeek doen mee aan Bewegen op Verwijzing.


Dit project van Jo Vandeurzen werkt volgens een vast principe: de huisarts verwijst zijn patiënten die aan de voorwaarden voldoen door naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Het gaat o.m. om mensen met diabetes, hart- en vaatziekten, obesitas, longaandoeningen… De coach stelt dan samen met de deelnemer een beweegplan op maat op.

De drempel wordt zo laag mogelijk gehouden. Daarom sluit het beweegplan maximaal aan op de interesses en mogelijkheden van de persoon in kwestie. Het kan gaan van laagdrempelige beweegactiviteiten die in te passen zijn in de dagelijkse gewoonten (zoals met de fiets naar het werk) tot lokale laagdrempelige sportinitiatieven. Eens het beweegplan opgemaakt is, blijft de coach een belangrijke rol spelen in het motiveren van de deelnemers. Het is de bedoeling dat de deelnemer na verloop van tijd dit zelfstandig kan verderzetten.

bottom of page