top of page
Zoeken
  • Benjamin Dalle

Oudste Griekse café in Molenbeek krijgt boek en film


In hartje Oud-Molenbeek ligt ‘La Rose Blanche’, het oudste en ook laatste Griekse volkscafé van Molenbeek. De broers Pavlos en Kostas Karassavidis staan er al 46 jaar achter de toog, sinds 1974. Mensen van elke origine en leeftijd komen er samen. Dat inspireerde Kris Kaerts en Poli Roumeliotis om het café te vereeuwigen in een boek en een film. Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle, mocht het boek maandag in ontvangst nemen in - de intussen beroemde - La Rose Blanche.

"Het is een prachtige plaats waar mensen uit de buurt samenkomen van elke origine", zegt minister Dalle. "Het was fantastisch om de broers en de schrijvers van het boek te leren kennen. Le Rose Blanche is een unieke plek in Molenbeek. Niet meer dan logisch dus om het project te ondersteunen."

Auteurs en documentairemakers Kris Kaerts en Poli Roumeliotis deden vier jaar over het project. "We hebben met heel veel mensen die op een of andere manier iets te maken hadden met het café afgesproken en contact gehad", aldus Roumeliotis. "Het resultaat daarvan is een boek en een film, die je nog steeds kan bekijken in Brussel én in Vlaanderen."

Bekijk hieronder de video van het bezoek van minister Benjamin Dalle aan La Rose Blanche:

Benjamin Dalle ondersteunt het project van Kaerts en Roumeliotis met 20.000 euro aan subsidies. "Zo kunnen de makers het project ook naar Vlaanderen brengen", besluit Dalle.

bottom of page