top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBianca Debaets

CD&V tegen voorstel voor bouwstop van sociale woningen


Het voorstel van de Brusselse liberalen voor een bouwstop van sociale woningen in de hoofdstad krijgt veel kritiek. Zowel de oppositie als vzw Straatverplegers hebben bedenkingen bij de stelling.

In De Standaard doen Open VLD en MR het voorstel om te stoppen met de bouw van sociale woningen in de aanloop naar de lokale verkiezingen in oktober. “Stop met sociale woningen te bouwen en investeer dat geld in de mensen die nu al in concentratiewijken leven”, zegt schepen Els Ampe (Open VLD). “We zijn op een punt gekomen dat te veel inwoners afhankelijk zijn van de overheid en dat er te weinig sterke schouders zijn om dat allemaal op te vangen.”

CD&V Brussel wil dat de overheid blijft investeren in sociale huisvesting. “Eén op de vier kinderen in Brussel groeit op in kansarmoede”, zegt Bianca Debaets (CD&V). “Een stop op sociale woningen lost dit probleem niet op. Integendeel, het drijft kwetsbare gezinnen naar woningen die niet aan de normen voldoen of die eigendom zijn van huisjesmelkers.”

bottom of page