top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBianca Debaets

Joris Pochet stelde op 5 juli in de plenaire een actuele vraag over dopinggebruik in fitnesscentra.


Jongeren en amateursporters gebruiken alsmaar vaker anabolen en spierversterkers in fitnesscentra. Jongeren voelen vandaag een grotere sociale druk om een afgetraind lichaam op hun Facebookpagina te posten en ze hechten minder belang aan een gezond sportief lichaam.

Vaak beginnen de jongeren met het gebruik van voedingssupplementen en stappen de gebruikers nadien snel over naar anabolen. Deze middelen staan op de dopinglijst van verboden producten, maar zijn toch makkelijk verkrijgbaar op het internet. Het gebrek aan een kwaliteitslabel maakt de producten ook vaak gevaarlijk. En langdurig gebruik lijdt tot chronische gezondheidsproblemen, agressief gedrag, depressie, leverkanker en wellicht een verhoogde kans op Alzheimer.

Joris vroeg op 5 juli in het Vlaams Parlement een brede aanpak voor een correcter verwachtingspatroon en realistische rolmodellen.

videofragment via onderstaande link:

bottom of page