top of page
Zoeken
  • Joris Poschet

Brusselfonds inzetten voor meer kinderopvang


Het Brusselfonds is een pot geld (dit jaar ca. 5 miljoen euro) waarmee geïnvesteerd kan worden in zaken die de Nederlandstalige Brusselaars écht nodig hebben. Minister Gatz beloofde – op uitdrukkelijke vraag van Joris Poschet – om 1/3 van de Brusselfonds-middelen in welzijn te steken en dan vooral in extra Nederlandstalige kinderopvang. Uit cijfers die Joris Poschet opvroeg blijkt dat in de periode 2015-2018 maar 10% van de middelen in welzijn geïnvesteerd werden.

Als we de Nederlandstalige middenklasse in Brussel willen houden en naar onze hoofdstad willen lokken, moeten we voldoende en kwalitatieve Nederlandstalige dienstverlening aanbieden. Ministers Vandeurzen en Debaets zetten hier fors op in, jammer dat Sven Gatz achterblijft...

bottom of page