top of page
Zoeken
  • Joris Poschet

4 miljoen euro Vlaamse subsidies voor voetbal hefboom om wantoestanden voetbal aan te pakken


Al enkele weken beheerst ‘football leaks’ het nieuws. Makelaars kochten spelers, trainers en bestuursleden om. Joris Poschet vroeg aan minister van Sport Muyters om actie te ondernemen. Jaarlijks geeft de Vlaamse Gemeenschap 4 miljoen euro aan Voetbal Vlaanderen. Dit geeft een hefboom om de augiasstal uit te kuisen. Bovendien is Muyters ook bevoegd voor het statuut van de makelaars. Dit moet aangescherpt worden en gecontroleerd door een orde van makelaars, cfr. een orde van architecten. Voetbal is iets dat mensen samenbrengt. We moeten ervoor zorgen dat die rotte appels eruit gaan.

Tekst tijdens plenaire: https://www.vlaamsparlement.be/plenaire-vergaderingen/1276401/verslag/1276881


bottom of page