top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBianca Debaets

“Oplossing voor ‘Rechteroever’ is goed nieuws voor de Zenne”


In de Commissie Leefmilieu van het Brussels Parlement ondervroeg Paul Delva (CD&V) opnieuw Minister voor Leefmilieu Céline Frémault over het probleem van dichtslibbing van de rioolcollector ‘Rechteroever’ en het overstorten van het afvalwater in de Zenne. Paul Delva : “De waterkwaliteit, de biodiversiteit en het vissenbestand van de Zenne gaan erop vooruit. Maar de moeilijkheden met deze rioolcollector - die sinds 2006 niet meer geledigd werd - doet een aantal inspanningen vandaag teniet”.

Minister Fremault antwoordde dat een duurzame oplossing voor het probleem klaarligt. Zij verduidelijkte dat een projectoproep van Vivaqua op 1 maart bekendgemaakt werd en de termijn voor het indienen van offertes voorzien is voor midden mei. Dat betekent dat het dossier eind juni toegekend zou moeten zijn, opzat de werkzaamheden in september 2018 van start zouden kunnen gaan. De Minister schat dat deze werken 160 werkdagen zullen duren.

De rioolcollector zou dus begin 2019 weer naar behoren kunnen functioneren.

Vivaqua voorziet een reinigingsmachine waardoor de collector vanaf dan systematisch, namelijk twee maal per jaar, gereinigd zou kunnen worden.


bottom of page