top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBianca Debaets

"Grondige renovatie Koning Boudewijnstadion mag niet langer taboe zijn"


CD&V-Brussel herhaalt pleidooi voor moderne topsportinfrastructuur in onze hoofdstad

"Een grondige renovatie van het Koning Boudewijnstadion mag niet langer een taboe zijn. Een gerenoveerd Koning Boudewijnstadion kan dienst blijven doen als uitvalsbasis voor de atletiekmeeting Memorial Van Damme én als omnisport-stadion." Zo luidt de reactie van CD&V-Brussel, nadat de Brusselse gemeenteraad begin deze week besliste om de stekker uit het project van het Eurostadion te trekken.

Voor CD&V-Brussel is een grondige renovatie van het huidige Koning Boudewijnstadion nooit een taboe geweest. Het Koning Boudewijnstadion heeft immers tal van troeven, zoals de nabijheid van de metro en de Brusselse Ring.

We kunnen daarbij niet rond de vaststelling heen dat het huidige Koning Boudewijnstadion afgeleefd is. Om een internationale atletiekmeeting als de Memorial Van Damme en andere sportwedstrijden te blijven huisvesten, dringt een grondige renovatie zich op. Een dergelijke renovatie mag niet langer een taboe zijn én moet in de komende tijd met open vizier onderzocht worden.

Onvermijdelijk zal ook de vraag opduiken welke instantie instaat voor de financiering van zo’n gerenoveerd Koning Boudewijnstadion. In dit verband bepleit CD&V-Brussel dat ook de federale overheid en de Gemeenschappen hun financiële verantwoordelijkheid ter zake opnemen. Momenteel draagt de stad Brussel alle kosten van het onderhoud van het Koning Boudewijnstadion. Gezien de nationale functie van dit stadion vraagt CD&V-Brussel dat ook andere overheden een financiële bijdrage leveren voor de renovatie van dit sportstadion.

Parking C

Ook op de invulling van Parking C hebben de mandatarissen van CD&V-Brussel een duidelijke mening. Omwille van zijn ligging heeft Parking C immers een roeping als pendelparking, waarbij goede aansluitingen met het openbaar vervoer absoluut vereist zijn.

CD&V-Brussel wil dit dossier verder pragmatisch aanpakken. "Het Eurostadion was voor ons geen doel op zich. Wat voor ons telt, is dat de site van Parking C verder ontwikkeld wordt én dat Brussel opnieuw een sportstadion telt dat internationale sportwedstrijden kan huisvesten", stellen ze.

Namens CD&V-Brussel:

Brigitte GROUWELS, Brussels parlementslid en Senator

Paul DELVA, Brussels parlementslid en fractieleider

Joris POSCHET, Vlaams parlementslid en Senator


bottom of page