Uitgelichte berichten
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Inval bij Globe Aroma: buitenproportioneel, contraproductief & beangstigend

February 10, 2018

Op 9 februari vielen 22 agenten en controleurs binnen bij vzw Globe Aroma. Ze arresteerden er 7 mensen zonder papieren. De manier waarop dit gebeurde doet de wenkbrauwen fronsen. Dit dossier brengt drie elementen met elkaar in botsing:

 

(1) het afdwingen van de regelgeving inzake vzw’s of het legaal verblijf in België; (2) de werking die wij vanuit de politiek vragen, namelijk dat men werkt aan interculturalisering, aan integratie, aan deradicalisering; en (3) het klimaat van overal dreigende controleacties:

 

ik wil als burger niet leven in een stad waar ik op elk moment kan worden geconfronteerd met een razzia als ik naar een culturele instelling of eender waar ga.

 

Bij de inval bij Globe Aroma is er te veel de nadruk gelegd op het eerste element, waardoor het politieke element van het tweede, deradicalisering, integratie, interculturalisering, wordt ondermijnd. Daarom drong ik er bij minister van Cultuur Gatz op aan uitleg te vragen bij minister van Binnenlandse Zaken Jambon.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Bianca Debaets: "Onrustwekkende stijging van seksueel geweld"

December 3, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square