Bianca Debaets: “Verplichte sterilisatie katten voorkomt veel leed”

July 19, 2017

 

Brussel is al langer bekend voor haar lekkere chocolade, maar intussen ook al meer voor haar sterk uitgebouwd dierenwelzijnsbeleid. Staatssecretaris voor Dierenwelzijn, Bianca Debaets, mocht van dierenrechtenorganisatie Gaia, een chocolade kat in ontvangst nemen voor de beslissing om katten verplicht te laten steriliseren in het Brussels Gewest. Een sterilisatie zorgt er voor dat de kat zich zelf meestal beter voelt, voor minder overlast zorgt, en minder kittens euthanasie moeten ondergaan. 

 

"GAIA wil de Brusselse regering bedanken omdat we beslist hebben dat alle katten in Brussel vanaf volgend jaar gesteriliseerd moeten worden. Dat is goed voor de gezondheid van de katten en het houdt de kattenbevolking in toom."

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Minister Dalle ondersteunt experimentele Brusselse jeugdprojecten

January 15, 2020

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square