top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBianca Debaets

Paul Delva: “Eén free floating-gebruiker op de acht verkocht zijn wagen”


Autodelen via free floating, waarbij je de wagen niet op een vaste plaats moet terugbrengen, werpt zijn vruchten al af. Dat besluit Brussels Parlementslid Paul Delva (CD&V) uit de cijfers die hij kreeg van minister van Mobiliteit Pascal Smet. Sinds free floating in juni 2016 mogelijk werd in Brussel, heeft 13 procent van de Brusselse gebruikers, of één op de acht, zijn wagen verkocht en zag 20 procent af van de aankoop van een eigen wagen. "De eerste cijfers zijn bemoedigend, " zegt Delva. "Free floating kan duidelijk bijdragen aan de ambitie van het gewest om het aantal auto's in Brussel te laten dalen. Al moeten we de impact van free floating op het openbaar vervoer wel goed opvolgen. We moeten vermijden dat het louter gebruikers van het openbaar vervoer afsnoept. Beide zijn immers complementair." Delva pleit ook voor een uitbreiding van het systeem. "Vandaag blijkt free floating vooral populair te zijn in het zuidoosten van Brussel. In deze minder dichtbevolkte gemeenten biedt het dan ook een goede aanvulling op het openbaar vervoer. Om de immense autodruk in Brussel verder te laten dalen, zou een uitbreiding van de free floatingzone tot buiten Brussel echter onderzocht moeten worden. Gewestgrenzen zijn op het vlak van mobiliteit immers irrelevant. Het enige wat telt, is het juiste mobiliteitsaanbod op de juiste plaats."

Zie hier het artikel dat Bruzz er aan weidde:

bottom of page